Zupełnie inna odsłona tradycyjnego śledzika.
Doskonałe połączenie słono-słodko-ostrych smaków.
Myślę, że warto spróbować.
Składniki:
- 500g filetów śledziowych
- 3 cebule
- garść orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki octu winnego
- 2 szczypty tymianku
- 2 szczypty papryczki chili
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj
więcej na
http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w piórka.
Podsmażyć na oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do odparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Śledzia pokroić w mniejsze kawałki ułożyć na cebuli/ wymieszać z cebulą.
Pozostawić w lodówce na kilka godzin do przegryzienia się.
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj
więcej na
http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj
więcej na
http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj
więcej na
http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox