Dzisiejszy przepis na biszkopt jest dziecinnie prosty, ale i bardzo smaczny.
W taki paskudny jesienny (a raczej już zimowy!) dzień, to puszyste, lekkie, delikatne ciasto z nutką cynamonu, poprawi humor każdemu, a soczyste kawałki słodkich gruszek, przywołają wspomnienia minionego lata.
Pycha!
Do tego kubek gorącej kawy, albo herbaty i chandra idzie w siną dal.
Składniki:
- 2/3 szklanki mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2/3 szklanki cukru
- łyżka cynamonu
- 3 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 gruszki
Dodać maki, cynamon i proszek do pieczenia.
Wymieszać jedynie do połączenia się składników.
Tortownicę (ja użyłam 26cm, ale polecam użyć mniejszej, ciasto wyjdzie wyższe) wyłożyć papierem do pieczenia.
Wlać ciasto.
Gruszki umyć, obrać, pokroić w plastry.
Ułożyć na cieście.