Przygodę z moim blogiem rozpocznę od dodania przepisu na fenomenalny torcik, który zagościł na naszym stole już kilka razy.
Zakochałam się w jego smaku na urodzinach chrześniaka emka, a zapytawszy o recepturę nie uwierzyłam, że z czegoś tak prostego może wyjść coś tak dobrego.
Jednak czego można się spodziewać po połączeniu Nutelli z sucharkami. Cud, miód i orzeszki.
Ciasto bardzo proste i myślę, że nawet najmniej wprawionej w boje kucharce nie może nie wyjść. Plus dla zapracowanych, bo nie wymaga pieczenia.
Spód
- opakowanie sucharków (tych niebieskich delikatesowych)
- słoik Nutelli (30-40dag)
- 200 ml kwaśniej śmietany 18%
Masa
- 600 ml kremówki 30%
- 2 galaretki
- 3 śmietan fixy lub żelatyna
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżka cukru
- owoce sezonowe (borówki, truskawki, maliny, poziomki)