niedziela, 11 sierpnia 2013

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą



Smaczne, kruche roladki, z dodatkiem mojego ukochanego szpinaku i pikantnego serka feta.
Pychota:)
Przyjemność dla oka i dla podniebienia:)

Składniki:
  • 500g filetu z kurczaka
  • 250g świeżego, młodego szpinaku
  • 50g fety
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, papryka
  • olej do smażenia
Filet  z kurczaka lekko rozbić.
Mięso przyprawić z obu stron.
Liście szpinaku (nie kroić) podsmażyć na łyżce masła wraz z czosnkiem.
Szpinak doprawić do smaku pieprzem.
Dodać pokruszoną fetę.
Farsz wymieszać dokładnie.
Każdy filet posmarować farszem szpinakowym.
Mięso zrolować.
Jeśli jest taka potrzeba, spiąć wykałaczką.
Roladki smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej ze stron na rumiano.












12 komentarzy:

  1. chyba moje ulubione roladki :]
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię;) i przeważnie robię w sosie śmietanowym:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealny pomysł na lekki obiad :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Roladki prezentują się przepysznie! Do tego te młode ziemniaczki i obiad idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nadziane na bogato! Bardzo lubię, gdy jest tak dużo farszu

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetyczne roladki:-)Może można u Ciebie wykupić abonament na domowe obiadki?;-)

    OdpowiedzUsuń
  7. roladki z kurczaka to chyba jedno z lepszych dań jakie ktoś mógł wymyślić ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ojej, ale apetycznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają przepięknie:) mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Presents a delicious rolls! Until these new potatoes and dinner perfect :) Butt Plug

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...