poniedziałek, 1 grudnia 2014

Naleśniki banoffee



Z serii, nasze ukochane, sobotnie/niedzielne śniadania - pyszne, słodkie naleśniki, z puszystym kremem z serka mascapone i karmelem, z dodatkiem świeżych bananów - naleśniki banoffee.

To takie śniadanie, deser lub kolacja, któremu aż ciężko się oprzeć.
Pychota w sam raz dla mega łakomczuchów;)

Składniki:

naleśniki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
nadzienie
  • 0.5 puszki masy kajmakowej
  • 2 banany + 1 do dekoracji
  • 250g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Składniki na naleśniki zmiksować.
Usmażyć naleśniki.
2 banany zmiksować z mascarpone i masą kajmakową (pozostawić 2 łyżki do dekoracji) i sokiem z cytryny.
Kremem posmarować naleśniki.
Naleśniki zrolować.
1 banana pokroić w plastry, obłożyć nimi naleśniki.
2 łyżki kajmaku rozpuścić na małym gazie.
Polać nim zwinięte nalesniki naleśniki.









7 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...