poniedziałek, 15 września 2014

Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!)



Wyjątkowe, ekspresowe, świetne do pochrupania, kiedy złapie nas chęć na coś słodkiego - orzechowe ciasteczka z masła orzechowego.

Ciasteczka banalne w przygotowaniu, z wykorzystaniem minimalnej ilości produktów, upieczone bez dodatku mąki i tłuszczu.

Wystarczy pięć składników, kilka minut pracy, by móc się rozkoszować chrupaniem tych boskich ciasteczek:)

Polecam, my jesteśmy od nich uzależnieni;)

Ciasteczka autorstwa Claire Robinson, zaprezentowane były w programie "5 składników".

Składniki (10-12 sztuk):
Masło orzechowe wymieszać z jajkiem, cukrem i solą.
Uformować 10-12 ciasteczek.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu każdego ciasteczka ułożyć po kilka orzechów nerkowca.
Ciasteczka piec w 180C przez 10 minut. 














Ciacho na widelcu

6 komentarzy:

  1. Mniam, bardzo ciekaw i pyszne ciasteczka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż dziw bierze, że takie smaczne ciasta wychodzą bez mąki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają tak apetycznie.... a nerkowce to moje ulubione orzechy! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. muszą być mocno orzechowe, po zdjęciach nie wpadłabym że są bez mąki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Małe chrupacze...ciekawe jak smakują :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...