sobota, 11 maja 2013

Schab z pieczarkami



Nie ma, to czasem jak dobra klasyka w najprostszym wydaniu.
Szybko, tradycyjnie, pysznie i najłatwiej jak się da.
Schabu z pieczarkami chyba nikomu nie muszę zachwalać;)

Składniki:
  • Schab (ilość dostosowana do ilości jedzących)
  • 500g pieczarek
  • 1-2 cebule
  • sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany do smaku
  • olej do smażenia
Pieczarki obrać, pokroić w plastry.
Cebulę obrać posiekać.
Pieczarki wraz z cebulą usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Doprawić do smaku.
Schab umyć, pokroić w plastry.
Mięso cienko rozbić.
Doprawić z obu stron, solą, pieprzem, papryką czosnkiem.
Usmażyć na rumiano z obu stron.
Na usmażonym schabie ułożyć pieczarki.
Podawać np. z ziemniakami.









28 komentarzy:

  1. bardzo lubię takie domowe obiadki :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna klasyka, dokładnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. człowiek wraca do takiej klasyki, a ona jak smakowała, tak dalej smakuje;)

      Usuń
  3. Fajny kotlecik w odmienionej formie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham pieczarki, a odmieniony schabowy zawsze do mnie przemawia;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. co racja to racja, klasycznie i pysznie, to zawsze się sprawdza:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Te pieczarki na smakowitym schabie nie dają mi spokoju...
    Kuszące danie!

    OdpowiedzUsuń
  7. no to wpadam na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. Jesteśmy tego samego zdania :):)
      Serdeczności!!!
      Tapenda

      Usuń
    2. dziękuję Kochane:)
      Pozdrawiam równie serdecznie!

      Usuń
  9. Uwielbiam! Często robimy sobie odmianę i zapiekamy taki schabik z majonezem, pieczarkami, cebulką i serem :) Pyyyycha :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Im prościej tym smaczniej:-)

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam wszystko to co zawiera pieczarki:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Taki obiad jak u babci !!! Idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jest pora obiadowa i ten przepis gwałtownie wzmógł mój głód!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...