czwartek, 28 marca 2013

Jajka faszerowane łososiem



Z racji, że Wielkanoc jest świętem jajka, na świątecznym stole nie może ich zabraknąć. 
Najbardziej lubię, takie klasyczne, z łososiowym farszem.

Składniki:
  • jajka (ich ilość zależy od ilości ludzi, u mnie 6 sztuk)
  • 150g-200g wędzonego łososia
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 0.5 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek
  • parmezan
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
Przekroić wzdłuż, wydobyć żółtka.
Żółtka zmiksować z łososiem, majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek, wymieszać.
W każdą dziurkę po żółtku wkładać farsz jajeczno-łososiowy.
Posypać szczypiorkiem i otartym parmezanem.








18 komentarzy:

  1. Och, ja też mam ochotę na łososiowe jajka, chodza za mną hihi ;) Tylko strasznie nie lubię tego faszerowania ehhh... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bierzesz rękaw lub szprycę i jedziesz:D:D:D

      Usuń
  2. pysznie wyglądają! już nie mogę się doczekać Świąt:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja poza tymi pysznymi jajkami świąt nie czuję wcale:/ może to przez ten śnieg:/

      Usuń
  3. Piękne jajka!
    Wpadłabym do Ciebie na kilka...

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja z łososiem jeszcze nie jadłam :/ Wyglądają bardzo apetycznie, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie spróbuj, nie ma lepszych:D

      Usuń
  5. Jakie piękne naszprycowane nadzienie :-) I u mnie będą z łososiem:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. takie jajeczka są świetne na Wielkanoc!

    OdpowiedzUsuń
  7. jajka z łososiem kochają się miłością wielką! ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...