wtorek, 12 lutego 2013

Roladki schabowe z szynką szwarcwaldzką i suszonymi śliwkami



Smaczna alternatywa dla nudnego schabowego:)
Schab w tym wydaniu wychodzi bardzo soczysty i kruchutki.
Z pewnością taki niepracochłonny, aromatyczny obiad zadowoli każde podniebienie.

Składniki:
  • kilka plastrów schabu
  • opakowanie suszonych śliwek
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • sól, pieprz, papryka, czosnek
  • olej do smażenia
Kotlety schabowe cienko rozbić.
Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem.
Na każdym kotlecie układać po plastrze szynki szwarcwaldzkiej.
Na szybce układać 2-3 suszone śliwki.
Mięso zwinąć w roladki.
Spiąć wykałaczkami.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano.
Piec w 180C ok. 45 minut.
Piec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem lub w folii aluminiowej.
Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię lub odkryć naczynie żaroodporne. 
Dzięki temu mięso ładnie się przypiecze.










Walentynki 2013 - czym to się je?

20 komentarzy:

  1. Fantastyczne roladki, takie obiady są zawsze pyszne i mają wielu zwolenników:) Ja też lubię takie alternatywne dania, żeby mieć odmianę :)) mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie, bez takich dań kuchnia byłaby nudna;)

      Usuń
  2. Bardzo smaczna alternatywa! Pycha połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja córcia za te słowa o nudnym tradycyjnym schabowym pogryzła by Cię;-) Ja jednak wybieram Twojego schaboszczaka:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hahahaha:D ale cotygodniowy schabowy jest nudny:D!

      Usuń
  4. Roladki to ostatnio mój ulubiony przepis na mięso, bardzo apetycznie Ci wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też lubie mięso w takim wydaniu:)

      Usuń
  5. Ja też lubię wszyściutkie roladki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pewno rozpływa się w ustach, wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ...ale pysznie wyglądają ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ooooo, widzę, że u Ciebie czas nadszedł na rolowanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. a śliwki poukładały się w serduszka :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hihihihi teraz to widzę:) rzeczywiście!:D

      Usuń
  10. smakowicie nadziane mięsko :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...