wtorek, 5 listopada 2013

Kotlet schabowy z karkówki



Choć wolę tradycyjne kotlety schabowe, ze schabu, to Em, jak na prawdziwego faceta przystało, ubóstwia te z karkówki.

Ponoć, to są dopiero kotlety! hihihi
Tłuściejszy, porządniejszy kawał mięsa:)

Nie będę z nim dyskutować.
Dlatego, raz na jakiś czas poświęcam się i serwuję mu kotleciki z karkóweczki.

Składniki:
  • kilka plastrów karkówki
  • sól, pieprz, papryka, czosnek suszony
  • 1 jajko
  • kilka łyżek mąki
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
Kotlety mocno rozbić.
Doprawić z obu stron: solą, pieprzem, papryką i czosnkiem.
Włożyć na kilka godzin do lodówki, do przegryzienia się.
Jajko roztrzepać widelcem.
Kotlety obtoczyć w mące.
Później w rozbełtanym jajku.
Na samym końcu obtoczyć w bułce.
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, na rumiano.
Podawać np. z ziemniakami puree.






20 komentarzy:

  1. I tak trzymaj,bez specjalnych poświęceń,ale kawałek porządnego mięsa facetowi się należy.Przecież,Wy kobiety,to przeważnie nic nie jecie.No,może odrobinkę,przynajmniej tak jest u mnie (ha,ha,ha ) Pozdrawiam Christopher

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, tak masz rację, nic nie jemy;)

      Usuń
    2. ach to i ja znam, że my nie jemy albo ociupinkę:P a kawał mięsa musi być:P

      Usuń
    3. Anullka, trafiłaś w sedno:D:D:D hahahaha
      ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii;)

      Usuń
  2. Hehe, tak to jest z facetami :) Ale dobrze, że jesteś taka kochana! Ja też wolę tradycyjne, albo najlepiej jakieś w sosie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. no u mnie tak samo, jak jest kawał mięsa to jest mąż najedzony:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój brat dałby się pokroić za taki obiad :d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. widzę, że jest więcej tych amatorów na schabowe karkówkowe;)

      Usuń
  5. od kiedy schabowe SMAŻY się na OLEJU?!?! Tylko i wyłącznie smalec lub klarowane masło !!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za "cenną" radę Anonimie:D:D:D ale pozwól, że Swoje kotlety, będę smażyć tak jak lubię:D
      Twoim nie bronię pływać w smalcu:D:D:D

      Usuń
    2. ja smażę na oleju i jest dobrze

      Usuń
  6. To nie moje smaki, ale mojej babci czy mamie na pewno by zasmakowało :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Narobiłaś mi smaka i jutro zaserwuje go na obiad!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...