wtorek, 11 września 2012

Pasta kanapkowa jajeczno - łososiowa

 

Czasem lubimy zrobić sobie pastę na kanapki, zarówno jajeczną jak i łososiową. 
Obydwie są tak dobre, że nigdy nie możemy zadecydować na którą akurat mamy dzisiaj większą ochotę;)
 Dlatego najczęściej powstaje mix obydwu tych składników;)
Prosto, szybko i smacznie!

Składniki:
  • 150-200g wędzonego łososia
  • 4-5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku
Jajka ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Łososia zmiksować.
Starte jajka i łososia przełożyć do jednego naczynia.
Dodać musztardę i majonez.
Szczypiorek posiekać, dodać do pasty.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Pastę dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Podawać jako dodatek do chleba.








Smakołyki na pikniki

25 komentarzy:

  1. uwielbiam pasty kanapkowe!! i dopisuję tą do listy:)) A tak w ogóle to już tyle rzeczy mam na liście do zrobienia, że sama nie wiem kiedy o wszystko gotować i piec:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pocieszę cię, że moja kulinarna lista jest tak długa, że mi chyba życia nie starczy żeby to wszystko upiec i wypróbować;)

      Usuń
  2. Bardzo smakowita, takie pasty zawsze się sprawdzają :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna pasta, bardzo mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też bardzo lubię pasty kanapkowe.
    Jajeczno-łososiowa to jedna z moich ulubionych:)
    Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  5. Musi być przepyszna. Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html Do wygrania atrakcyjne nagrody ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Widzę, że ostatnio pasty kanapkowe są bardzo popularne :) Zjadłbym z taką kanapeczkę na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie nie ostatnio, u mnie zawsze są popularne:D

      Usuń
  7. Pastę jajeczną lubię! Łososia wędzonego lubię jeszcze bardziej! Myślę, że pasta bardzo by mi posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warto wypróbować i się przekonać;)

      Usuń
  8. O widzę, że u Ciebie też łososiowe klimaty. Robiłam pastę tylko jajeczną. Coś czuję, że dodatek łososia bardzo mi posmakuje. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam takie pasty do świeżutkich bułeczek!

    OdpowiedzUsuń
  10. Zrobiłam się okrutnie głodna!
    Pasta wspaniała.

    OdpowiedzUsuń
  11. Brzmi pysznie, łosoś i jajko świetnie do siebie pasują :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nominowałam Cię do nagrody Versatile Blogger Award, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pyszności! Uwielbiam pasty! Przepis do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  14. musi być bardzo dobra - pasty kanapkowe to bardzo fajny sposób urozmaicenia kanapek!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szczególnie jak się ma dość mięsa;)

      Usuń
  15. Ostatnio chodzi za mną pasta jajeczna :-)fajne połączenie z tym łososiem musi być pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwierzysz, że nigdy nie robiłam pasty łososiowej? Chociaż kilka razy się już do niej przymierzałam;) A za to jajeczną uwielbiam;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Takie pasty są niezastąpione przy śniadaniu!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...