Jak szaleć z rabarbarem, to szaleć:)
A co!
Ciąg dalszy rabarbarowego szaleństwa, czyli bardzo przyjemne, wilgotne, mocno kokosowe, puszyste ciasto z rabarbarem.
Expresowe i proste w przygotowaniu, nie wymaga użycia miksera.
Wystarczy jedna miska i łyżka.
Dziecinada;)
To ciasto w kółko się dokrawa i samo się zjada;)
Trudno się dziwić - rabarbar, kokos i biała czekolada, to trio idealne!
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 biała czekolada
- 300g wiórków kokosowych
- 500-600g rabarbaru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar obrać, pokroić, ułożyć na wierzchu ciasta.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w 200C.
Upieczone ciasto wystudzić.
Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Fajne ciacho.Ostatnio też zasmakowałem w rabarbarze.
OdpowiedzUsuńPięknie się upiekło to ciasto, gratulacje!
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiamy takie ciacha! :)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda cudnie, takie mięciutkie i pełne rabarbaru :)
OdpowiedzUsuńJuz widze, ze moje smaki!
OdpowiedzUsuńA do rabarbaru moze sie wreszcie przekonam???
:)
Jest mi bardzo milo, ze znalazlas czas na udzial w mamowej akcji na Mikserze.
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Nice Page and Post. Still wait The update
OdpowiedzUsuńWygląda super, tak niesamowicie puszyście:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda, czym można zastąpić rabarbar?
OdpowiedzUsuńKażdym owocem, który mamy pod ręką:) truskawki, maliny, owoce leśne, borówki, jagody, brzoskwinie..
UsuńSezonowe ciasto! Pysznie!
OdpowiedzUsuńTak mi się chce ciacha takiego ! Ostatnio jakoś rzadko piekę :(
OdpowiedzUsuńMój kochany rabarbar...:-))
OdpowiedzUsuńOj takie jogurtowe to ja uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńdodatek białej czekolady rozłożył mnie na łopatki. To ciasto musi być przepyszne !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
na pewno idealne!;:) juz sam wygląd zachęca do zjedzenia :)
OdpowiedzUsuńMuszę i ja tak zaszaleć..pysznie wygląda..
OdpowiedzUsuń