Po obłędnej konfiturze różanej, cukrze różanym, przyszła pora na kandyzowane płatki róży, będące świetną, cudownie pachnącą dekoracją słodkich wypieków i deserów.
Składniki:
- płatki róży
- roztrzepane białko
- cukier/cukier puder
Posypać cukrem/cukrem pudrem.
Płatki pozostawić do wyschnięcia na ok. dobę.
Super wyglądają!; )
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na dekorację!
Extra do dekoracji.Śliczne.
OdpowiedzUsuńJakie proste składniki, a jaki efekt... Zapisuję do wypróbowania, bo mam już w głowie obraz tortu udekorowanego płatkami róż :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne!
OdpowiedzUsuńświetnie sprawdzą się do dekoracji :)
OdpowiedzUsuńPiękny pomysł, takie płatki będą świetną dekoracją :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepięknie. I takie kolory. A zapach pewnie niesamowity .... :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł do dekoracji. Zazdroszczę takich na własność :)
OdpowiedzUsuńHmm...żałuję, że nie wpadłam na taki pomysł, gdy róże jeszcze kwitły w moim ogrodzie. Wyglądają przepięknie!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na dekoracje:)
OdpowiedzUsuń