czwartek, 19 czerwca 2014

Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą




Smaczny, szybki, prosty pomysł na kotleta w ciut innej wersji.
Schab, pieczarki, szpinak, boczek i mozzarella, to nie może się nie udać.

Składniki:
  • 500g schabu
  • 7 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • cienkie plastry wędzonego boczku /szynki szwarcwaldzkiej
  • 100g świeżego szpinaku
  • 100g tartej mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka
  • olej do smażenia
Schab pokroić w plastry.
Mięso cieniutko rozbić.
Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Pieczarki zetrzeć na tarce.
Cebulę posiekać.
Pieczarki podsmażyć na oleju z cebulką.
Szpinak posiekać.
Dodać do pieczarek.
Farsz doprawić solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
Na każdym, rozbitym plastrze schabu rozłożyć porcję nadzienia.
Nadzienie posypać tartą mozzarellą.
Roladki schabowe zwinąć.
Każdą roladkę owinąć plasterkiem wędzonego boczku / szynki szwarcwaldzkiej.
Roladki smażyć z każdej ze stron na rozgrzanym ogniu.
Podawać np. z młodymi ziemniakami.








9 komentarzy:

  1. Bardzo porządny, solidny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ one muszą smakować!!!!!!!!! Zwłaszcza z tym posmakiem szynki/boczku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapowiadają się wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszności!:) dawno nie robiłam żadnych roladek.

    OdpowiedzUsuń
  5. hi,, i like to visit this site,, have a nice day :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wypasione roladki w sam raz na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  7. A gdyby je upiec w piekarniku? Chyba się uda? Jak myślicie? 40 min? Czy więcej?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...