sobota, 21 czerwca 2014

Kandyzowane płatki róży



Po obłędnej konfiturze różanej, cukrze różanym, przyszła pora na kandyzowane płatki róży, będące świetną, cudownie pachnącą dekoracją słodkich wypieków i deserów.

Składniki:
  • płatki róży
  • roztrzepane białko
  • cukier/cukier puder
Płatki róży (ułożone na ręczniku papierowym) posmarować roztrzepanym białkiem (z obu stron).
Posypać cukrem/cukrem pudrem.
Płatki pozostawić do wyschnięcia na ok. dobę.




10 komentarzy:

  1. Super wyglądają!; )
    Świetny pomysł na dekorację!

    OdpowiedzUsuń
  2. Extra do dekoracji.Śliczne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie proste składniki, a jaki efekt... Zapisuję do wypróbowania, bo mam już w głowie obraz tortu udekorowanego płatkami róż :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetnie sprawdzą się do dekoracji :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękny pomysł, takie płatki będą świetną dekoracją :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają przepięknie. I takie kolory. A zapach pewnie niesamowity .... :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł do dekoracji. Zazdroszczę takich na własność :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Hmm...żałuję, że nie wpadłam na taki pomysł, gdy róże jeszcze kwitły w moim ogrodzie. Wyglądają przepięknie!

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo ciekawy pomysł na dekoracje:)

    OdpowiedzUsuń