Przepis, na tą gotowaną roladę z kurczaka, jest bardzo prosty, a w efekcie końcowym, mięso zaskakuje smakiem i wyglądem.
Ta rolada jest pyszna!
Do tego pięknie się prezentuje i z pewnością można powiedzieć, że należy do lekkich, dietetycznych potraw.
Mięso jest gotowane i nie ma w nim ani grama dodatkowego tłuszczu.
Czy można chcieć czegoś więcej?:)
Taki obiad można jeść ze smakiem, bez żadnych wyrzutów sumienia.
Jak widać, na diecie, też można bardzo smacznie zjeść:)
Z czystym sumieniem, polecam tą roladę, nie tylko będącym na diecie, ale każdemu, kto lubi dobrze zjeść:)
My ją uwielbiamy!
Składniki:
- 500g piersi z kurczaka
- 1 jajko
- 1 cebula
- 150g szpinaku (świeżego)
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka czerwona,czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka (do smaku)
Do mięsnej masy dodać jajko.
Do smaku dodać dól, pieprz, paprykę, czosnek granulowany i przyprawę do kurczaka.
Mięsną masę podzielić na dwie części.
Szpinak wraz z czosnkiem również zmielić.
Zmielony (zblendowany) szpinak połączyć z połową mięsnej masy (można tą część jeszcze mocniej doprawić przyprawami).
Na blacie rozłożyć dość długi kawałek folii spożywczej.
Folię należy skropić wodą.
Połowę masy mięsnej (bez szpinaku) równo rozsmarować na folii, tworząc prostokąt.
Na mięsnym prostokącie rozsmarować zieloną część masy ze szpinakiem.
Pomagając sobie folią spożywczą, całość zwinąć w roladę.
Dwa końce folii spożywczej mocno zawiązać.
W sporym garnku zagotować wodę.
Zawiniętą w folię roladę włożyć do gotującej się wody.
Mięso gotować 20 minut w osolonej wodzie.
Gotową roladę wyciągnąć, wyjąć z folii, pokroić na plastry.
Roladę podawać na ciepło lub jako wędlinę na zimno.
Ślicznie Ci wyszła ta rolada.Co świeży szpinak,to świeży.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńteż tak uważam, nie ma jak świeży szpinak:)
UsuńRolada doskonała! Perfekcyjne wykonanie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo:) miło mi
UsuńSzpinak i kurczak? Zdecydowanie jestem na tak! :) To połączenie zawsze się sprawdza.
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam to połączenie:)
Usuńwyszla sliczna, i ladny odcien zieleni szpinaku ;)
OdpowiedzUsuńdziekuję!
UsuńPyszne połączenie i ta rolada, ekstra ;)
OdpowiedzUsuńpolecam serdecznie!
Usuńładnie, zdrowo i smacznie:)
OdpowiedzUsuńlepiej nie mogłaś tego ująć;)
Usuńfantastyczny pomysl:) pozarłabym taka z chlebem i chrzanem:) mniam:) piekna ci wyszla a spzinak kocham<3 trafilas w me gusta:]]
OdpowiedzUsuńmniam mniammmmmm dobry pomysł:D
UsuńŚwietny pomysł na obiad!Rolada cudowna!
OdpowiedzUsuńWyszła Ci doskonała rolada:-)
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam:)
UsuńI jakże zdrowa!!!!
OdpowiedzUsuńo tak:D
Usuńperfekcyjna, ale nie tylko na obiad i na kanapki się świetnie nada:)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńa jak ładnie się prezentuje ta rolada ! :)
OdpowiedzUsuńJaka zieleń! Cudna! Aż by się zjadło kawałeczek, a skoro dietetyczne to może i dwa :))
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie;)
OdpowiedzUsuńfolia do żywności? taka zwykła nadaje się do gotowania? nie boisz się, że coś się z niej wydobywa?
OdpowiedzUsuńtak taka zwykła folia spożywcza
Usuńfajna roladka , ale do czego w przepisie ta papryka?? jeśli jej nie użyto to chyba by tylko wydać kase :P
OdpowiedzUsuń