Soczyste, kruche i aromatyczne mięso, pieczonego indyka, to idealny pomysł, zarówno na odświętny, jak i na codzienny, smaczny obiad.
Składniki:
- 2 podudzia z indyka
- sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka, przyprawa do drobiu i majeranek do smaku
- 3-4 łyżki oleju
Włożyć na całą noc do lodówki.
Następnego dnia, mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec ok. 1.5 godziny w 180 - 200C.
Co jakiś czas polewać mięso powstałym podczas pieczenia sosem.
Wyglądają przepysznie, a ja taka głodna jestem;-))
OdpowiedzUsuńAntenka, a atakie pytanie, bo piszesz, że włozyć do naczynia żaroodpornego, ale jednoczesie na fotkach widzę folię aluminiową. Ja osobiście, jesli piekę w naczyniu żaroodpornym naczyniu, to już nie używam folii aluminiowej. Trochę się ździwiłam, wieć pytam, na czym polega ten " myk"
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
pyszności:) mięsko tak pieczone jest delikatne i aromatyczne :)
OdpowiedzUsuń