czwartek, 11 grudnia 2014

Pieczone podudzia z indyka



Soczyste, kruche i aromatyczne mięso, pieczonego indyka, to idealny pomysł, zarówno na odświętny, jak i na codzienny, smaczny obiad.

Składniki:
  • 2 podudzia z indyka
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka, przyprawa do drobiu i majeranek do smaku
  • 3-4 łyżki oleju
Mięso z indyka doprawić przyprawami i olejem.
Włożyć na całą noc do lodówki.
Następnego dnia, mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec ok. 1.5 godziny w 180 - 200C.
Co jakiś czas polewać mięso powstałym podczas pieczenia sosem.










3 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie, a ja taka głodna jestem;-))

    OdpowiedzUsuń
  2. Antenka, a atakie pytanie, bo piszesz, że włozyć do naczynia żaroodpornego, ale jednoczesie na fotkach widzę folię aluminiową. Ja osobiście, jesli piekę w naczyniu żaroodpornym naczyniu, to już nie używam folii aluminiowej. Trochę się ździwiłam, wieć pytam, na czym polega ten " myk"

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszności:) mięsko tak pieczone jest delikatne i aromatyczne :)

    OdpowiedzUsuń