Szybka, smaczna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty.
Składniki:
- 0.5 główki czerwonej kapusty
- 1 duże jabłko
- 2 garście rodzynek
- 1 łyżka miodu
- 1 cebula
- 0.5 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
Jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cebulę posiekać.
Kapustę połączyć z jabłkiem, cebulą i resztą składników.
Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Lubię takie ciekawe połączenia. Chętnie wypróbuję Twój przepis:)
OdpowiedzUsuńW takim wydaniu nie jadłam, chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńi ja o takiej nie słyszałam, ale jeśli z dodatkiem jabłek, to jestem na tak :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam surówkę z czerwonej kapusty ale ja ja zawsze trochę podgotowuję bo inaczej jest strasznie twarda. Tobie to nie przeszkadza?Pozdrawiam Dominika
OdpowiedzUsuńPodoba mi się taki sposób na czerwoną kapustę :-)
OdpowiedzUsuńW całkiem podobnym połączeniu robię czasem kapustę białą, muszę wypróbować również czerwoną :)
OdpowiedzUsuńjust blogwalking.. nice post :D
OdpowiedzUsuń