czwartek, 16 października 2014

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami




Szybka, smaczna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty.

Składniki:
  • 0.5 główki czerwonej kapusty
  • 1 duże jabłko
  • 2 garście rodzynek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cebula
  • 0.5 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
Kapustę poszatkować.
Jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cebulę posiekać.
Kapustę połączyć z jabłkiem, cebulą i resztą składników.
Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem.










7 komentarzy:

  1. Lubię takie ciekawe połączenia. Chętnie wypróbuję Twój przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. W takim wydaniu nie jadłam, chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i ja o takiej nie słyszałam, ale jeśli z dodatkiem jabłek, to jestem na tak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam surówkę z czerwonej kapusty ale ja ja zawsze trochę podgotowuję bo inaczej jest strasznie twarda. Tobie to nie przeszkadza?Pozdrawiam Dominika

    OdpowiedzUsuń
  5. Podoba mi się taki sposób na czerwoną kapustę :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. W całkiem podobnym połączeniu robię czasem kapustę białą, muszę wypróbować również czerwoną :)

    OdpowiedzUsuń