Zupełnie inna odsłona tradycyjnego śledzika.
Doskonałe połączenie słono-słodko-ostrych smaków.
Myślę, że warto spróbować.
Składniki:
- 500g filetów śledziowych
- 3 cebule
- garść orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki octu winnego
- 2 szczypty tymianku
- 2 szczypty papryczki chili
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Śledzia odsączyć z zalewy.Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w piórka.
Podsmażyć na oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do odparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Śledzia pokroić w mniejsze kawałki ułożyć na cebuli/ wymieszać z cebulą.
Pozostawić w lodówce na kilka godzin do przegryzienia się.
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Śledzia odsączyć z zalewy.
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Usmażyć na rumiano na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili.
Wystudzić.
Zrobić konfiturę z cebuli.
Cebulę pokroić w pióra.
Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać miód, ocet, tymianek.
Dusić do oparowania wody.
Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekane orzechy włoskie.
Śledzia pokroić w miejsze kawałki wymieszać z cebulką.
Pozostawić w lodówce do przegryzienia się na kilka godzin.
Pokrojone kawałki śledzia można również nie mieszać, a układać na kołderce z cebulowej konfitury.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/wasz-styl/twoj-profil/przepisy/przepis,rId,1033?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Znakomity śledź!
OdpowiedzUsuńWspaniale musi smakować.
to prawda:) bardzo smaczny śledzik:)
UsuńTak jeszcze nie próbowałam, żałuję bo pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńnie ma czego żałować, trzeba spróbować:)
UsuńWiesz, że śledzia to ja zawsze:-))
OdpowiedzUsuńi ja!! :) zaczekajcie, zostawcie coś dla mnie;)
Usuńto tak jak ja;)!
UsuńZa śledziami nie przepadam, ale patrząc na Twój przepis nabieram ochoty!!!
OdpowiedzUsuńto może się skusisz:)
UsuńBardzo ciekawe danie ;) Karmelizowaną cebulę przygotowuję z czerwonej cebuli, ale Twoja z dodatkiem orzechów wygląda równie pysznie! ;) Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńtym razem konfiturę zrobiłam ze zwykłej cebulki, wyszła równie dobra:)
UsuńRównież pozdrawiam:)
Bardzo chętnie bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuńmyślę, że warto:)
Usuńzaiste ciekawe połączenie składników :-D
OdpowiedzUsuńnakombinowałam się;)
UsuńŚledzie,i tak pięknie podane, to na pewno muszą byc pyszne, uwielbiam te rybki:)
OdpowiedzUsuńsuper połączenie, bardzo świąteczne. czuję, że mam niedobór jodu, chyba skuszę się niebawem na takie śledziki :)
OdpowiedzUsuńpolecam, polecam serdecznie:)
Usuń2 godziny temu mówiłam koleżance, że mam ochotę na śledzia... i proszę :D
OdpowiedzUsuńmówisz i masz:D
UsuńJa też myślę, że warto i zrobię je na pewno!:)
OdpowiedzUsuńsmacznego!
Usuńwygląda apetycznie;D aż mi burczy w brzuchu ;D
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie smaków :) Moje ulubione składni :)
OdpowiedzUsuńmoje również;)
UsuńTo są filety świeże czy marynowane?
OdpowiedzUsuń