Smaczna alternatywa dla nudnego schabowego:)
Schab w tym wydaniu wychodzi bardzo soczysty i kruchutki.
Z pewnością taki niepracochłonny, aromatyczny obiad zadowoli każde podniebienie.
Składniki:
- kilka plastrów schabu
- opakowanie suszonych śliwek
- opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
- sól, pieprz, papryka, czosnek
- olej do smażenia
Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem.
Na każdym kotlecie układać po plastrze szynki szwarcwaldzkiej.
Na szybce układać 2-3 suszone śliwki.
Mięso zwinąć w roladki.
Spiąć wykałaczkami.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano.
Piec w 180C ok. 45 minut.
Piec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem lub w folii aluminiowej.
Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię lub odkryć naczynie żaroodporne.
Dzięki temu mięso ładnie się przypiecze.
Fantastyczne roladki, takie obiady są zawsze pyszne i mają wielu zwolenników:) Ja też lubię takie alternatywne dania, żeby mieć odmianę :)) mniam!
OdpowiedzUsuńdokładnie, bez takich dań kuchnia byłaby nudna;)
UsuńBardzo smaczna alternatywa! Pycha połączenie!
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńMoja córcia za te słowa o nudnym tradycyjnym schabowym pogryzła by Cię;-) Ja jednak wybieram Twojego schaboszczaka:-)
OdpowiedzUsuńhahahaha:D ale cotygodniowy schabowy jest nudny:D!
UsuńRoladki to ostatnio mój ulubiony przepis na mięso, bardzo apetycznie Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńja też lubie mięso w takim wydaniu:)
UsuńJa też lubię wszyściutkie roladki :)
OdpowiedzUsuńwiesz, co dobre;)
UsuńNa pewno rozpływa się w ustach, wygląda świetnie :)
OdpowiedzUsuńbyły pyszne!:)
Usuń...ale pysznie wyglądają ;D
OdpowiedzUsuńdzięki:)
UsuńOoooo, widzę, że u Ciebie czas nadszedł na rolowanie :-)
OdpowiedzUsuńdokładnie:)
Usuńa śliwki poukładały się w serduszka :D
OdpowiedzUsuńhihihihi teraz to widzę:) rzeczywiście!:D
Usuńsmakowicie nadziane mięsko :)
OdpowiedzUsuńAlez pysznie u Ciebie Antenko!
OdpowiedzUsuń