Wyjątkowe, ekspresowe, świetne do pochrupania, kiedy złapie nas chęć na coś słodkiego - orzechowe ciasteczka z masła orzechowego.
Ciasteczka banalne w przygotowaniu, z wykorzystaniem minimalnej ilości produktów, upieczone bez dodatku mąki i tłuszczu.
Wystarczy pięć składników, kilka minut pracy, by móc się rozkoszować chrupaniem tych boskich ciasteczek:)
Polecam, my jesteśmy od nich uzależnieni;)
Ciasteczka autorstwa Claire Robinson, zaprezentowane były w programie "5 składników".
Składniki (10-12 sztuk):
- 1 szklanka masła orzechowego
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- szczypta soli
- orzechy nerkowca
Uformować 10-12 ciasteczek.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu każdego ciasteczka ułożyć po kilka orzechów nerkowca.
Ciasteczka piec w 180C przez 10 minut.
Wyglądają super
OdpowiedzUsuńMniam, bardzo ciekaw i pyszne ciasteczka!
OdpowiedzUsuńAż dziw bierze, że takie smaczne ciasta wychodzą bez mąki :)
OdpowiedzUsuńwyglądają tak apetycznie.... a nerkowce to moje ulubione orzechy! :)
OdpowiedzUsuńmuszą być mocno orzechowe, po zdjęciach nie wpadłabym że są bez mąki :)
OdpowiedzUsuńMałe chrupacze...ciekawe jak smakują :)
OdpowiedzUsuń