Poniższe kokosanki, to najlepsze kokosanki jakie jadłam!:)
Pyszne:)
Przyjemnie rumiane, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i wilgotne w środku.
Ideał!
Mała przyjemność, a cieszy.
Przy tym robią się ekspresowo.
Same superlatywy:)
Przepis z niezawodnych Moich Wypieków
Składniki (na ok. 16 niedużych kokosanek):
- 2 jajka
- 140g cukru
- 200g wiórek kokosowych
opcjonalnie do dekoracji
- 50g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki śmietanki 30%
Pod koniec ubijania dodać żółtka i cukier.
Przez chwilę jeszcze ubijać.
Dodać wiórki, wymieszać.
Przy pomocy łyżki, albo np. gałkownicy do lodów (tak jak ja), wykładać porcje ciasta, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15 minut na rumiano w 170C.
Wystudzone kokosanki można polać rozpuszczoną, gorzką czekoladą.
super Ci wyszly!
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo:)
UsuńTo może teraz ja wpadnę na te pyszności.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńjasne, zapraszam na deserek, po pysznym obiedzie u Ciebie;)
UsuńAle pięknie wyrosły!
OdpowiedzUsuńmmmm jakie pyszności! świetnie wyszły!
OdpowiedzUsuńnaprawdę są świetne: proste, pyszne i expresowe:D
Usuńświetne kokosanki, można je spokojnie robić razem z dziećmi i do tego zawsze wychodzą
OdpowiedzUsuńzgadza się:) każdy sobie z nimi poradzi:)
UsuńWyglądają jak z cukiernii:-) Uwielbiam:-)
OdpowiedzUsuńmiło mi:)
UsuńSłodkie cudeńka!
OdpowiedzUsuńtak, słodkie maluchy:D
UsuńWyszły przepięknie! Może i ja dziś je zrobię, zostały mi białka po serniku :)
OdpowiedzUsuńżyczę smacznego:)!
UsuńMmm, pychotki :) Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńA ja się głowiłam jak to zrobiłaś, że są takie idealne, a to gałkownica do lodów! Super pomysł i kokosanki też świetne. Zapisuję przepis :D
OdpowiedzUsuńgałkownica była the best:D
UsuńGdybym mężowi pokazała te Twoje kokosanki to na bank zjadłby wszystkie!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam kokosanki, więc porywam, skoro są najlepsze :-)
OdpowiedzUsuńa najlepsze, najlepsze..;)
UsuńOjoj, naprawdę cudowne! Uwielbiam kokos, zatem i kokosanki :)
OdpowiedzUsuńchyba nie ma bardziej kokosowego wypieku, jak kokosanki;)
UsuńNie kuś ;)
OdpowiedzUsuńCudne kuleczki, też muszę je zrobić ;)
OdpowiedzUsuńA jaka może być przyczyna tego, że kokosanki mi upadły? Po włożeniu do piekarnika ciasto się rozlało.
OdpowiedzUsuńWyszly pyszne, dziekuje za przepis :)
OdpowiedzUsuń