poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Sałatka z winogronami, mozzarellą i kiełkami fasoli mung




Lekka, smaczna, szybka, kolorowa sałatka, idealna na letnią porę.

Składniki:
  • sałata lodowa
  • 2 pomidory
  • cebula dymka
  • winogrona bez pestek
  • 3 łyżki kiełków fasoli mung
  • opakowanie mozzarelli (mini kulki)
  • duża ilość szczypiorku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka oleju
  • łyżeczka musztardy
Sałatę postrzępić w palcach.
Dymkę posiekać.
Winogrona pokroić na pół.
Dodać kiełki i kuleczki mozzarelli.
Zrobić sos.
Ocet, wymieszać z miodem, olejem i musztardą.
Sałatkę tuż przed podaniem polać sosem i wmieszać.
Sałatkę posypać świeżym szczypiorkiem.









31 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczny przepis na sałatkę:) Kiełki uwielbiam i ostatnio dodaję je gdzie tylko mogę;]

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha! podoba mi sie ta sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepysznie dziś u Ciebie. Chętnie bym taką sałatkę teraz wszamała:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. super, lubię takie letnie sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kolorowo i smacznie! pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  6. A Ty znów kusisz z samego rana <3

    OdpowiedzUsuń
  7. W lato to najchętniej jadam coś z warzyw:D dlatego ta sałatka jest w sam raz:)

    OdpowiedzUsuń
  8. zdrowa i cudowan az chce sie monitor wylizac:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo apetyczna kompozycja. Idealna na dziś!

    OdpowiedzUsuń
  10. mmm... nie umiem się oprzeć mozarelli...!

    zapraszam an rozdanie kulinarne do mnie- może Cie zainteresuje!

    OdpowiedzUsuń
  11. pysznie , kolorowo i zdrowo - uwielbiam takie jedzenie!!!!

    OdpowiedzUsuń
  12. jak ona pięknie wygląda! Narobiłaś mi na nią ochotę :))

    OdpowiedzUsuń
  13. ależ ciekawe połączenie składników ;)

    OdpowiedzUsuń