środa, 12 czerwca 2013

Ciasto jogurtowe z rabarbarem



Ciasta jogurtowe zawsze są niezawodne.

Expresowe i banalnie proste w wykonaniu, puszyste, wilgotne, długo zachowują swoją świeżość i z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie.

Dzisiaj kolejna odsłona ciasta jogurtowego, tym razem z rabarbarem:) 

Składniki:
  •  350g mąki 
  • 2 jajka 
  • 300g jogurtu (może być smakowy)
  • pół szklanki oleju 
  • 100g cukru  
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • torebka cukru waniliowego
  • 500-700g rabarbaru
Wszystkie składniki (oprócz rabarbaru) wymieszać ze sobą drewnianą łyżką. 
Ciasta nie wyrabiać. 
Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar obrać, pokroić.
Gęsto powbijać go w ciasto
Piec w piekarniku rozgrzanym do 170C-180C przez 50 minut.
Po upieczeniu wystudzić na kratce.











29 komentarzy:

  1. Jogurtowe z rabarbarem to moje ulubione:) Pysznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda prześlicznie! Ale fajnie, że został mi jeszcze rabarbar ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie ciasta! Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Masz rację, jogurtowe ciasta są niezawodne:-) Pyszne:-)!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak banalnie proste, że nie da się ich zepsuć;)

      Usuń
  5. mniam, chętnie zabrałabym 2 kawałeczki jutro- na uczelnię:)
    Pozdrawiam i dziękuję Ci za udział w akcji rabarbar:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię jogurtowe ciasta z owocami. Są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ach jak ja lubię ciasta z rabarbarem :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Cudne!
    I tak dużo rabarbaru.

    OdpowiedzUsuń
  9. Anetko ale smaczny kąsek z tego Twojego ciacha :)

    OdpowiedzUsuń
  10. szybkie,pyszne i jeszcze z rabarbarem :D

    OdpowiedzUsuń
  11. MNIAM Antenko tyle czasu mnie nie bylo i tyle Twoich cudownosci mnie ominelo ale nadrobie zrobie to ciasto jutro jesli tylko upoluje rabarbar :) pozdrawiam Cie cieplo

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygl?da prze?licznie! Draught beer fajnie, ?e zosta? michigan jeszcze rabarbar ;)cheap runescape goldWorld of Warcraft Gold Kaufen

    OdpowiedzUsuń
  13. Przepyszne .Zrobione i migiem zjedzone .Dzięki za przepis

    OdpowiedzUsuń
  14. Wow to jest tak proste a tak apetyczne ze dziś chyba zrobię

    OdpowiedzUsuń