Najlepszy, bo domowy:)
Żadem kupny, nie dorasta mu do pięt.
Szybki, prosty w wykonaniu i niezwykle smaczny.
Idealny do odświętnej zupy podczas nadchodzących świąt wielkanocnych.
Z pewności zachwyci podniebienia wszystkich gości:)
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki wody
- szczypta sola
- mąka do podsypania
Ciasto cieniutko rozwałkować.
Podsypać mąką z obu stron.
Ciasto pokroić w cieniutkie paski.
Zostawić na ok. 0.5 godziny do lekkiego przeschnięcia.
Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut do miękkości.
Makaron można również wysuszyć i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Gotowany makaron podawać np. z rosołem lub z sosem.
Bardzo lubię rosół z domowym makaronem.Nie pamiętam kiedy ostatnio taki robiłem.Zastanawiam się czy to brak czasu,czy lenistwo.
OdpowiedzUsuńwczoraj właśnie robiłam do rosołu :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie najlepszy :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że najlepszy!:)
OdpowiedzUsuńAle równiutki Ci wyszedł, myślałam że maszynke miałaś do makaronu ;)
OdpowiedzUsuńTak, tak, taki makaron jest the best. Jestem ZA !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Cudny ten domowy! Mniam i z rosołkiem smakuje przepysznie. :) Moja babcia robiła taki makaron.
OdpowiedzUsuńrzadko robie domowy makaron, ale smak jest nieporównywalny:)
OdpowiedzUsuńMoja babcia jeszcze go robi, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńWygląda tak apetycznie! Mmmmmm
OdpowiedzUsuń