Brownie z truskawkami, to gratka dla fanów czekolady.
Jeden kawałek wystarcza by przenieść nas do czekoladowego raju:)
Brownie z tego przepisu, uważam za najlepsze jakie jadłam, jest idealne: ciężkie, mokre, gliniaste, ekstremalnie czekoladowe, dokładnie takie jakie powinno wyjść idealne brownie.
To ciasto, to czysta poezja dla kubków smakowych!
Dodatek truskawek, tak jak lubiany przeze mnie, dodatek malin czy wiśni, wspaniale ożywia całość.
Bo czy połączenie czekolady i truskawek mogłoby się nie udać?
Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 200g masła
- 4 jajka
- 120g cukru
- 100g mąki
- 50g posiekanych orzechów (włoskie i laskowe)
- szczypta soli
- truskawki
Przestudzić.
Jajka ubić z cukrem (masa ma być jasna i powiększyć swoją objętość).
Do masy jajecznej dodać mąkę i wystudzone masło z czekoladą.
Orzechy posiekać, dodać do masy u wymieszać.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie keksówka).
Na wierzchu ciasta poukładać połówki truskawek.
Ciasto piec ok. 25 minut w 180C.
Brownie wyjąć z piekarnika nawet jeżeli wydaje się niedopieczone, bo przepieczone brownie nie jest już takie smaczne.
Aż u mnie zapachniało Twoimi pysznościami:)
OdpowiedzUsuńJak zwykle pyszności!!
OdpowiedzUsuńWspaniałe połączenie, to jest TO!
OdpowiedzUsuńBoskie!!!. Truskawki i czekolada!!! Pycha!
OdpowiedzUsuńCudo! ostatnio tez chodzi z mna brownie ;)
OdpowiedzUsuńach joj - pycha:)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie- boskie ciacho :)
OdpowiedzUsuńMniam super połączenie brownie i truskawki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Wygląda wprost bajecznie:-)
OdpowiedzUsuńNie mogłoby :)
OdpowiedzUsuńPyszne musiało być :)
no i mam ślinotok. piękne ciacho!
OdpowiedzUsuńoj niebo w gębie... rozpływam się!
OdpowiedzUsuńPowiem krótko: uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńBrownie zawsze, w każdej postaci. Ummm, pychota i jeszcze truskawki? Niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńoch ! zatopiłabym ząbki w tym ciachu :)))
OdpowiedzUsuńTo jest bardzo smakowite.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię wersję z truskawkami, podobnie jak z malinami. te owoce idealnie pasują do brownie
OdpowiedzUsuńZapraszamy do rejestracji na: http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html
OdpowiedzUsuńPromujemy przepisy blogerów bezpłatnie!
Brownie mam robić już od dawna, tylko jakoś mi nie po drodze, a wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń