poniedziałek, 18 marca 2013

Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu



Szybciutkie, pyszne, chrupiące, małe słodkości na jeden kęs.
W smaku przypominają legendarne Rafaello.
Fanom tych smakołyków będą smakować.

Składniki:
  • 200-300g krakersów (solonych)
  • 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego)
  • 70g płatków/słupków migdałowych
  • 70g wiórków kokosowych
  • 30-50 ml Malibu 
Krakersy rozdrobnić.
Połączyć z mlekiem.
Dodać wiórki, migdały i Malibu.
Powstałą masę włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Po czasie dłońmi formować kulki.
Obtoczyć je w uprażonych na suchej patelni wiórkach kokosowych.
Włożyć do lodówki na kilka godzin.











32 komentarze:

  1. Uwielbiam, zdecydowanie moje ulubione! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie zrobiłam kawę i tylko takich słodkości mi brakuje;)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki widok z rana!
    To powinno być zabronione.
    Pysznie,pysznie,pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. porywam Ci wszystkie i ani jednej nie zostawiam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tia...i nie odeszłabym potem od nich;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Skoro w smaku przypominają rafaello to koniecznie muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pokazałam ten przepis kuzynce i powiedziała że z chęcią wypróbuje:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Na pewno nie poprzestałabym na jednym ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. O tak, mnie na pewno posmakują! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. No, no pyszności jak nic. Zostało jeszcze kilka dla mnie? ;)))

    OdpowiedzUsuń
  11. Widać, że rozpływają się w buzi:) KOKOS <3

    OdpowiedzUsuń
  12. słodkie maleństwa, do kawki idealne

    OdpowiedzUsuń
  13. pyszne są:) niedawno robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Myślę, że na jednej bym nie skończyła :)

    OdpowiedzUsuń