wtorek, 5 czerwca 2012

Jogurt truskawkowy



Sezon truskawkowy w pełni, a moja buzia cieszy się z tego powodu od ucha do ucha. Uwielbiam truskawki i moja rodzinka również! Obżeramy się nimi codziennie  żeby najeść się na zapas i nie cierpieć z powodu ich braku w zimie. 
Każdego dnia serwuję truskawki w innym wydaniu, a to koktajl, deser, ciasto, twarożek, drożdżówka.  Wszystko ma u nas wielkie branie. 
Moim zdaniem cokolwiek, co zawiera truskawki musi być cudowne, aromatyczne, pachnące, jednym słowem boskie!
Dzisiaj przygotowałam pyszny, domowy jogurt, a przy tym zdrowy, naturalny i bez wszechogarniającej nas chemii. Starszy syn poprosił nawet o dokładkę;)





Składniki:  
  • truskawki ok. 700g 
  • 100 ml gęstego jogurtu 
  • cukier (do smaku według upodobań) 

Truskawki zmiksować z cukrem i jogurtem. Przelać do szklanek. Przed podaniem można schłodzić.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz