Aromatyczny, pachnący, orzeźwiający, letni, kompot z rabarbaru, wzbogacony odrobiną świeżej mięty.
Idealny napój na pierwsze, letnie pragnienie;)
Składniki:
- 500g rabarbaru
- garść świeżej mięty
- cukier/ słodzik (ilość wedle uznania)
- 1l wody
Zalać wodą.
Zagotować.
Kompot gotować kilka, kilkanaście minut, do miękkości rabarbaru.
Kompot przecedzić.
Dosłodzić do smaku.
Przestudzić.
Dodać świeżą miętę.
Kompot schłodzić w lodówce.
Piękny ma kolor :) Kompot z rabarbarem nieodmiennie kojarzy mi się z majem właśnie i pierwszymi, ciepłymi dniami :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten kwaśny smak rabarbaru:)
OdpowiedzUsuńLubię kompot z rabarbaru, bo jest kwaśny :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie ulubiony :) Miłego odpoczynku!
OdpowiedzUsuńu mnie był z jabłkami :)
OdpowiedzUsuńuuuu nice reciepe :D
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ze świeżą miętą :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńRabarbar i świeża mięta - doskonałe połączenie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam kompot rabarbarowy.
OdpowiedzUsuń