Z racji, że Wielkanoc jest świętem jajka, na świątecznym stole nie może ich zabraknąć.
Najbardziej lubię, takie klasyczne, z łososiowym farszem.
Składniki:
- jajka (ich ilość zależy od ilości ludzi, u mnie 6 sztuk)
- 150g-200g wędzonego łososia
- 2-3 łyżki majonezu
- 0.5 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek
- parmezan
Przekroić wzdłuż, wydobyć żółtka.
Żółtka zmiksować z łososiem, majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek, wymieszać.
W każdą dziurkę po żółtku wkładać farsz jajeczno-łososiowy.
Posypać szczypiorkiem i otartym parmezanem.
Och, ja też mam ochotę na łososiowe jajka, chodza za mną hihi ;) Tylko strasznie nie lubię tego faszerowania ehhh... :)
OdpowiedzUsuńbierzesz rękaw lub szprycę i jedziesz:D:D:D
Usuńpysznie wyglądają! już nie mogę się doczekać Świąt:))
OdpowiedzUsuńa ja poza tymi pysznymi jajkami świąt nie czuję wcale:/ może to przez ten śnieg:/
UsuńPiękne jajka!
OdpowiedzUsuńWpadłabym do Ciebie na kilka...
wpadaj zapraszam:)
UsuńRobię je!;)
OdpowiedzUsuńhehe smacznego;)
UsuńA ja z łososiem jeszcze nie jadłam :/ Wyglądają bardzo apetycznie, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie spróbuj, nie ma lepszych:D
UsuńJakie piękne naszprycowane nadzienie :-) I u mnie będą z łososiem:-)
OdpowiedzUsuńpychota!:)
Usuńtakie jajeczka są świetne na Wielkanoc!
OdpowiedzUsuńdokładnie, idealne:)
UsuńSmakowite jajeczka!
OdpowiedzUsuńdziękuję pięknie:)
Usuńjajka z łososiem kochają się miłością wielką! ;)
OdpowiedzUsuńteż tak uważam:)
Usuń